Hlavná stránka Fotoalbum Kontakt 2% dane O škole Novinky Jedálny lístok Poskytovanie informácií Mapa Ochrana osobných údajov GDPR
Navigácia
  • VÝSLEDKY CELOSLOVENSKÉHO TESTOVANIA ŽIAKOV 5. ROČNÍKA

    Dňa 20.11.2019 sa žiaci našej školy zúčastnili celoslovenského testovania žiakov 5. ročníka: Testovanie T5 - 2019 s nasledovným výsledkom

    MATEMATIKA: celoslovenský priemer 63,4%, priemerná úspešnosť našich žiakov 64,0% (+0,6%)

    SLOVENSKÝ JAZYK A LITERATÚRA: celoslovenský priemer 64,8%, priemerná úspešnosť našich žiakov 68,8% (+4%).

    Našim piatakom gratulujeme k úspešnému zvládnutiu testovania a pani učiteľkám ďakujeme za svedomitú prípravu žiakov.

  • VIANOČNÉ PRIANIE

    Vážení rodičia, milí žiaci.

     

    Prajeme Vám pokojné prežitie vianočných sviatkov v kruhu svojich najbližších a v novom roku 2020 hojnosť zdravia, šťastia, pohody a úspechov.

    kolektív ZŠ s MŠ Slatina nad Bebravou

  • Betlehemci

    Do galérie Betlehemci boli pridané fotografie.

  • Vianočná čajovňa u trietiakov

    Do galérie Vianočná čajovňa u trietiakov boli pridané fotografie.

    Vianočná čajovňa u tretiakov

    „Čaj nie je nápoj, je to objatie“. Týmto starým čínskym príslovím sa začalo čajové posedenie v tretej triede dňa 18.12.2019. Trieda sa premenila na vianočnú čajovňu, ochutnávali sa čaje, atmosféru dotvárala meditačná hudba a vôňa z aromalampy. Zaujímavou prezentáciou sa žiaci dozvedeli veľa nového o pôvode či histórii čaju a spoznali rôzne druhy čajov. Nacvičili si, ako sa správať v pokojnom prostredí čajovne a nechýbali ani rozmanité hry a úlohy k čaju. Najviac ich zaujala samotná ochutnávka čajov, pochvaľovali si voňavý rooibos, indiánske lapacho, či lahodnú bylinkovú zmes z nášho regiónu, niektorí sa dokonca odvážili vyskúšať i typický anglický čierny čaj s mliekom. Týmto zážitkovým vyučovaním sme nadviazali na učivo z prírodovedy o dôležitosti pitného režimu, vytvorili príjemnú predvianočnú atmosféru a utužili vzájomné vzťahy v triede.

     

    Mgr. Katarína Krajčíková

  • Kŕmenie vtáčikov

    Do galérie Kŕmenie vtáčikov boli pridané fotografie.

    Kŕmenie vtákov a lesnej zveri

    Zima sa blíži a naši žiaci začínajú myslieť okrem Vianoc aj na obyvateľov našich záhrad a lesov. I preto sa naši tretiaci rozhodli venovať svoj čas a rozdali malým operencov chutné vianočné darčeky v podobe semienok, orieškov a domáceho vtáčieho pudingu, ktoré s radosťou rozvešali v školskom sade. Nezabudli ani na lesnú zver a v rámci vychádzky potešili obyvateľov lesa bioodpadom, ktorý si priniesli z domu. Spojili sme tak príjemné s užitočným, využitie poznatkov o živočíchoch či zmysluplnom triedení odpadu, pobyt na čerstvom vzduchu, zdravá prechádzka prírodou a hrejivý pocit z dobrého skutku - ideálny predvianočný zážitok!

  • Ako vonia práca rezbára

    Do galérie Ako vonia práca rezbára boli pridané fotografie.

  • Medovníčky v podaní tretiakov a štvrtákov

    Do galérie Medovníčky v podaní tretiakov a štvrtákov boli pridané fotografie.

  • Projektové vyučovanie na geografii

    Afriku – kontinent mnohých protikladov, mohli naši šiestaci spoznávať počas prvého polroka a výsledkom ich získaných vedomostí je praktická aktivita, v ktorej mohli prezentovať  nielen svoje teoretické poznatky, ale predovšetkým svoju šikovnosť, nápaditosť, originalitu... Projektové vyučovanie, ako doplnenie tradičného spôsobu vyučovania je v súčasnosti preferovanou aktivitou pre žiakov, prostredníctvom ktorej sa učia teoretické vedomosti využiť v praktických činnostiach a samozrejme sa učia pracovať v tíme, čo je vhodné pre posilnenie sociálnych vzťahov nielen  v triede.

  • Na zimu treba pripraviť aj vtáčatá

    Do galérie Na zimu treba pripraviť aj vtáčatá boli pridané fotografie.

    Žiaci I.stupňa s pomocou pani učiteliek Sašky Hankovej  a Lucky Vedejovej pripravujú na prežitie zimy aj spevavých obyvateľov našej školskej záhrady. Tak ,,dobrú chuť vtáčence,,. 

  • Predvianočné pečenie medovníčkov v ŠKD

    Do galérie Predvianočné pečenie medovníčkov v ŠKD boli pridané fotografie.

    V tomto predvianočnom čase si aj žiaci z ŠKD spríjemnili deň pečením medovníkov. Využili svoje šikovné ručičky i fantáziu a sami si pripravili sladkú dobrotu. Samozrejme sa pri tom aj dobre zabavili :)

     

    Ďakujeme pani učiteľkám Terke Setnickej, Janke Fodrekovej a Veronike Hruškovej za chutné a voňavé popoludnie :).

     

  • Od Lucie do Vianoc každá noc má svoju moc
  • Udelenie riaditeľského voľna

    Vedenie Základnej školy s materskou školou oznamuje, že v piatok 20.12.2019 udeľuje z technických príčin riaditeľské voľno všetkým žiakom. V prevádzke nebude ani materská škola, školská jedáleň a školský klub detí. Riadne vyučovanie bude pokračovať po vianočných prázdninách v stredu 8.1.2020.

    Ďakujeme za pochopenie.

  • Podporte práce našich žiakov v súťaži

    Naši žiaci 1.A a 3.A triedy sa zapojili do súťaže s dyhou. Touto cestou Vás chceme poprosiť o "lajk" na Facebooku:Soutez fíha dyha. Zdieľajte a lajkujte práce našich detí na https://www.facebook.com/soutezfihadyha/photos/a.1550323138439488/1550323281772807/?type=3&theater práca tretiakov a  https://www.facebook.com/soutezfihadyha/photos/a.1550323138439488/1551439988327803/?type=3&theater práca prvákov. A najnovšie aj práca deviatakov https://www.facebook.com/soutezfihadyha/photos/a.1560969010708234/1569477976524004/?type=3&theater ĎAKUJEME

  • Vianočný turnaj vo vybíjanej
  • Aj Vianoce môžu byť EKO
  • Mikuláš, Mikuláš, čo v tom vreci máš?
  • Vianočné trhy žiakov 1. stupňa
  • Hasičský krúžok

    Oznamujeme rodičom a žiakom, že vo štvrtok 5.12.2019 hasičský krúžok nebude.

  • Úspech vo florbale

    Dňa 12. novembra 2019 sa naše žiačky zúčastnili okresného kola v športovej súťaži florbal, do ktorého postúpili z obvodného kola,  vďaka víťazstvu nad školami  ZŠ Šišov a ZŠ Partizánska.

    V okresnom kole sa im darilo v zápasoch so ZŠ Gorazdova a ZŠ Zlatníky,  čo im zabezpečilo krásne 2.miesto v súťaži.   Za našu ZŠ odohrali zápasy tieto žiačky : v bráne Emília Porubčanová, obranu tvorili: Anička Mikušová, Miriam Doktorová, Monika Pajtinková,  v striedaní: Natália Mišáková a Miška Matúšová, v útoku rozdávali góly do siete súperov: Diana Hollá, Monika Hudecová  a v striedaní: Nikolka Hudecová a Sofia Gallová.  OK vo florbale sa uskutočnilo na SOŠS v Bánovciach nad Bebravou.  Za výbornú reprezentáciu školy im vyjadrujeme poďakovanie.

  • Svet okolo nás: Irán- zahalená krása

    26. novembra sa žiaci 6.,7. a 8.ročníka zúčastnili už v poradí štvrtej videoprojekcie z cyklu SVET OKOLO NÁS. Tohročná téma bola pre mnohých zaujímavá nielen tým, že žiakom priblížila dejiny bývalej Perzskej ríše, ale že prostredníctvom nej sa ocitli v krajine Tisíc a jednej noci, na trase hodvábnej cesty, na kamenistých púštiach, slaných moriach či v Perzskom zálive. Žiaci mali možnosť spoznať veľké mestá Iránu a aspoň sčasti vidieť život v nich. Oboznámili sa s náboženstvom krajiny, jej históriou aj tradíciou. A čo nás čaká nabudúce?  Krajina za veľkým múrom – Čína.

strana: