Hlavná stránka Fotoalbum Kontakt 2% dane O škole Novinky Jedálny lístok Poskytovanie informácií Mapa Ochrana osobných údajov GDPR
Navigácia
  • Projekt Trieda bez hraníc

    Klasické vyučovacie hodiny väčšine dnešných žiakov príliš nevyhovujú, majú problém udržať pozornosť a ovládnuť chuť hýbať sa, byť aktívny. Využili sme preto návrh rodiča našich žiakov - pána Jozefa Gemera zapojiť sa do zamestnaneckého grantu firmy Volkswagen a vypracovať projekt zameraný na podporu aktívneho pohybu žiakov v školách a rozvoj ich technických zručností. Náš projekt pozostával z troch aktivít: 1. aktívne prestávky, 2. outdoorová družina a 3. prírodné mikrodomovy. Z finančných prostriedkov získaných od Nadácie Volkswagen sme pre mladšie i staršie deti zakúpili rôzne športové potreby a hry ako petang, masážne hula-hop kruhy, loptové hry a v našom areáli pribudla aj minibasketbalová sada pre menšie deti či streetballový kôš pre starších žiakov. Vďaka týmto pomôckam môžu naši žiaci v prípade pekného počasia tráviť veľkú prestávku aj popoludnia v školskom klube detí aktívne v školskej záhrade či na asfaltovom ihrisku, hrať sa a utužovať nielen svoje zdravie, ale i priateľstvá. Keďže našu školskú záhradu využívame aj ako alternatívnu ,,triedu,, , v rámci aktivity prírodné mikrodomovy každá trieda zostrojila zo zakúpených stavebníc vtáčiu búdku, kŕmidlo, hmyzí hotel či úkryt pre netopiere. O to, aby sme s našimi ,,susedmi,, spolunažívali čo najlepšie, sa postarali odbornými prednáškami ornitológ pán Radovan Jambor s kolegyňou, s pomocou ktorých sme v areáli školy domovy pre vtáky a hmyz aj vhodne rozmiestnili. 

  • Nakuknite do Zábavného sveta vedy našich žiakov

    Chcete vedieť ako sa pláva v bazéne z lístia, ako vzniká farebná dúha, karamel či kvapalinová veža alebo ako vybuchuje sopka? Zaujíma vás, ako sa dá napísať tajná správa tajným atramentom alebo si túžite vyrobiť originálne vianočné ozdoby? Pozrite sa, ako to robia naši žiaci :).

  • Riaditeľské voľno pre žiakov 8. a 9. ročníka

    Vedenie ZŠ s MŠ Slatina nad Bebravou oznamuje, že z dôvodu organizačného zabezpečenia celoslovenského testovania žiakov 5. ročníka T5 - 2019 v stredu 20.11.2019 udeľuje žiakom 8. a 9. ročníka na tento deň riaditeľské voľno. Ostatné ročníky sa učia podľa platného rozvrhu.

  • Celoslovenské testovanie 5 - 2019
  • Výplata žiackeho cestovného

    Vážení rodičia.

    Oznamujeme vám, že výplata žiackeho cestovného za mesiace september a október prebehne v stredu 13.11.2019 v čase 8:30 - 17:00h v kancelárii ekonómky školy.

     

  • Exkurzia Atlantis Levice a skalné obydlia Brhlovce

    Do galérie Exkurzia Atlantis Levice a skalné obydlia Brhlovce boli pridané fotografie.

  • Rozprávková noc v škole 25.10.2019

    Medzinárodný mesiac školských knižníc sme na I. stupni  už tradične zavŕšili Rozprávkovou nocou v škole. Začiatok patril karnevalu, ktorého témou  boli rozprávkové postavy. Vybrali si ich nielen deti, ale aj pani učiteľky. Nechýbalo ani nočné hľadanie hesla pre Nebojsu a rozprávka na dobrú noc v školskej knižnici. Výborne sme sa zabavili a tešíme sa nabudúce!

    Mgr. Zdenka Vrbičanová

  • Z každého rožka troška

    Krúžok „Z každého rožku trošku“ má za sebou prvý tvorivý mesiac. Žiaci si vyrobili lapač snov, zažehľovali koráliky, naučili sa pliesť náramky priateľstva, vyškrabovali  obrazce i tvorili kriedami na školskom dvore. AH

  • Týždeň zdravej výživy v materskej škole

    Do galérie Týždeň zdravej výživy v materskej škole boli pridané fotografie.

    Tento týždeň sme s deťmi preberali tému "Zdravá výživa" a na konci týždňa sme išli na exkurziu na naše družstvo v Slatine. Tu nám pani zootechnička porozprávala všetko o zvieratkách a mliečku. Deťom sa najviac páčilo v dojárni, kde videli, ako kravičky dávajú mliečko. 

    Monika Šimková

  • Reportáž z vysielania BTV o projekte Záhrada, ktorá učí
  • Naša "záhrada, ktorá učí"

    Areál našej školy je ako stvorený na učenie sa vonku a preto sa žiaci základnej školy a všetkých materských škôl z Podhoria zúčastnili slávnostného otvorenia školskej záhrady – záhrady, ktorá učí.

    S pomocou šikovného stolára z Podhoria pribudla solárna sušiareň či interaktívny panel, ktorý je využiteľný na viacerých vyučovacích predmetoch. Učitelia spolu so žiakmi vybudovali pocitový chodník, divoký kút s domčekom pre ježka. Nechýbala ani ukážka zo života včiel či iného užitočného hmyzu. A aj bylinková záhrada nás poučila o svojich prírodných liečivých zázrakoch.

    Keďže v októbri si pripomíname aj Deň jablka, rodičia so žiakmi napiekli ako pohostenie pre malých návštevníkov a ostatných žiakov jablkové koláče a rôzne pochúťky od výmyslu sveta.

    Koordinátor projektu: Mgr. Katarína Krajčíková

  • Exkurzia do Banskej Štiavnice
  • Pozvánka
  • Lovci baktérií začínajú svoju misiu

    Do galérie Lovci baktérií začínajú svoju misiu boli pridané fotografie.

    Viete, že viac ako 40% detí si po použití toalety správne neumýva ruky? Po škole sa potom šíria nebezpečné baktérie a choroby. Našťastie vieme, čo sa s tým dá robiť. 

    Naučíme našich žiakov správnym hygienickým návykom pomocou zábavnej didaktickej hry LOVCI BAKTÉRIÍ a popri tom môžeme vyhrať zaujímavé ceny. V tom nám viete pomôcť aj VY, rodičia, nákupom výrobkov Domestos a následným nahratím účtenky na https://www.domestospreskoly.sk/vlozit-uctenku

  • Slávnostné otvorenie Záhrady, ktorá učí
  • Zábavný svet vedy malých vedátorov baví

    Do galérie Zábavný svet vedy malých vedátorov baví boli pridané fotografie.

  • Oznam pre členov hasičského krúžku

    Oznamujeme členom hasičského krúžku a ich rodičom, že prvé stretnutie sa uskutoční vo štvrtok 10.10.2019 o 15:30h. Zraz je na prízemí pred školskou knižnicou.

  • “Úspech je cesta nie cieľ.”

    Dobrý  triedny kolektív, v ktorom sa žiaci navzájom podporujú vo svojich aktivitách, pomáhajú si a spolu prekonávajú  nároky školského života, spolu zažívajú chvíle veselé i zodpovedné... tak, ako život samotný, tiež prechádza rôznymi etapami formovania sa. Terajší siedmaci už majú za sebou nejednu takúto „formovačku“, od spoločných zábavných aktivít počas školských prestávok, poobedných futbalových tréningov, zapájania sa do dobrovoľníckych akcií či  výletov za poznaním krás Slovenska i okolia... Škola nemá byť predsa iba o získavaní informácií, ale aj prostredím, kde sa učíme vytvárať pozitívne sociálne vzťahy a naopak, tie zle, nevhodné, sa učíme eliminovať. Ste super, siedmaci, ďakujem vám. Váš triedny učiteľ.

  • Naše prvé školské úspechy

    Naši prváci majú za sebou úspešné prvé týždne v školských laviciach. Naučili sa už prvé samohlásky čítať i písať. Matematika a telesná sú ich obľúbené predmety. Tešia sa z nových priateľstiev a my im želáme aby sa im aj naďalej v škole darilo, veď nie nadarmo sú trieda usilovných „Včeličiek“.

  • Výstava svetlonosov 2019

    Do galérie Výstava svetlonosov 2019 boli pridané fotografie.

strana: