Hlavná stránka Fotoalbum Kontakt 2% dane O škole Novinky Jedálny lístok Poskytovanie informácií Mapa Ochrana osobných údajov GDPR
Navigácia
  • Exkurzia - prameň Vrchovište

    V utorok 28.3.2023 sa žiaci školy zúčastnia exkurzie - prameň Vrchovište v Slatinke nad Bebravou s odborným výkladom zamestnanca ZSVS. Vzhľadom k počasiu je potrebné sa teplo obliecť, vhodne obuť a vziať si aj dáždnik alebo pršiplášť. 

    Vyučovanie na II.stupni sa skončí po 5.vyučovacej hodine.

  • Deň otvorených dverí 25.3.2023

    Srdečne ďakujeme všetkým rodičom, deťom, pedagógom, pani kuchárkam a žiakom za príjemne, chutne a zábavne prežité spoločné dopoludnie :).

  • Aj knihy pomáhajú šetriť zdroje a energiu
  • Pozvánka pre predškolákov
  • Celoslovenské testovanie T9 2023
  • Riaditeľské voľno z dôvodu Testovania 9 2023

    Vedenie ZŠ s MŠ Slatina nad Bebravou oznamuje, že z dôvodu organizačného zabezpečenia celoslovenského testovania žiakov 9.ročníka T9 2023 udeľuje žiakom 7. a 8. ročníka riaditeľské voľno dňa 22.03.2023 (streda). Ostatné ročníky sa učia podľa platného rozvrhu, v prevádzke budú aj všetky školské zariadenia.

  • Máme tu marec - mesiac knihy

    V tomto mesiaci sa trochu viac ako inokedy zameriavame na pestovanie kladného vzťahu detí k literatúre, ku knihám. Pri tejto príležitosti učitelia pre žiakov pripravujú množstvo aktivít a projektov. Ich cieľom je vzbudiť u nich záujem o detskú literatúru a motivovať ich k čítaniu. 

    Jednou z takýchto aktivít bude aj VEĽKÁ KNIŽNÁ VÝMENA, ktorá sa uskutoční v piatok 31.3.2023

    Preto vás prosíme - ak máte doma obľúbenú knižku, ktorú ste ochotní na určitý čas vymeniť za inú, podeľte sa o ňu s ostatnými deťmi v škole. Svoje knižky odovzdajte triednej pani učiteľke alebo pani učiteľke Dlábikovej.

    Vopred ďakujeme za spoluprácu.

  • Ekobuk - Pomôžte vyhrať svojej škole skvelé ceny

     

    ​​​​​​​

    Milí rodičia, milí žiaci.

    Kaufland opäť prišiel so zaujímavou súťažou, do ktorej sa môžete zapojiť vy, ale aj my ako škola.

    Zbierajte nálepky a kódy - Za každých 20 € nákupu v Kauflande získate 1 balíček s 5 nálepkami a 1 unikátnym kódom. 

    Hlasujte za školu - Šup na podstránku Súťaž. Pomocou kódu z balíčka zahlasujte za vybranú školu/škôlku. Kód je na kartičke v dvoch formách, môžete ho naskenovať v QR forme alebo ho naťukať ako alfanumerický kód.

    Každý kód sa ráta - Čím viac kódov máme, tým viac hlasov môže škola získať.

    https://ekobuk.sk/sutaz/hlasovanie/slatina-nad-bebravou/zakladna-skola-s-ms-1849

  • Školské kolo Hviezdoslavov Kubín

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Školské kolo Hviezdoslavov Kubín.

  • LVVK 2023 Jasenská dolina

    Do fotogalérie bol pridaný nový album LVVK 2023 Jasenská dolina.

  • Upozornenie pre rodičov

    Vážení rodičia.

    Na základe aktuálnych informácií od vodárov je voda v Slatine nad Bebravou dnes a zajtra kvôli silnému zákalu nevhodná na pitie a varenie. Z uvedeného dôvodu bude školská jedáleň v piatok 24.2.2023 zatvorená a žiakom nebude vydávaná desiata ani obed. Vyučovanie bude skrátené a bude končiť o 12:00h. Prosíme Vás preto o zabezpečenie dostatočného množstva stravy a pitnej vody pre svoje deti.

    Ďakujeme za pochopenie.

  • Valentínska palacinka 2023

    Po trojročnej prestávke sa dňa 17.2. uskutočnil 2. ročník Valentínskej palacinky. 4členné tímy žiakov 7. - 9. ročníka súťažili v príprave palaciniek. Porota v zložení p. kuchárok a p.riaditeľky objektívne posúdila chuť, plnku, ale aj cekové prevedenie a víťazkami tohto ročníka sa stali žiačky 7.A, ktoré získali putovnú varešku a pravú kuchársku čiapku. Víťazkam srdečne gratulujeme. 

  • Palacinková show

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Palacinková show.

    Dňa 15.2.2023 sa deviatačky z našej školy zúčastnili súťaže v príprave a podávaní palaciniek, ktorú organizovalo Krajské centrum voľného času v Trenčíne v spolupráci so Strednou odbornou školou J. Antonína Baťu v Partizánskom. Ukázali svoju šikovnosť a kreativitu, aj keď sa na pódium medzi víťazov nedostali. V piatok to však môžu zmeniť na pôde našej školy v rámci PALACINKIÁDY :)

  • Fašiangový karneval mladších žiakov

    Piatok 3.februára naša škola žiarila farbami a po chodbách sa preháňali bytosti od výmyslu sveta .... Žiaci I.stupňa mali totiž fašiangový karneval, ktorý si poriadne užili :)

  • Týždeň digitálnej bezpečnosti 2023

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Týždeň digitálnej bezpečnosti 2023.

    Týždeň bezpečného internetu sme si pripomenuli aj tento rok. Tretiaci sa zoznámili so základnými zásadami bezpečnosti na internete a ako darček dostali krytku na webkameru, aby sa mohli chrániť pred prípadným narušením súkromia. Štvrtáci si navrhli vlastnú sociálnu sieť, kde by platili ich pravidlá. Piataci pomáhali fiktívnemu kamarátovi dostať sa zo závislosti od obrazoviek. V šiestom ročníku žiaci ocenili výhody skutočných priateľov od tých virtuálnych. Siedmaci a ôsmaci vyjadrili svoj kritický názor slušne a konštruktívne. Deviati sa pokúšali odhaliť podvodné správy a odolať phishingu. Žiaci si uvedomili, že pocit bezpečia je dôležitý rovnako doma, ako aj vo virtuálnom priestore.

  • Vieme, čo dýchame

    Naša škola je jednou zo 6 škôl v kraji, ktoré sú zapojené do národného projektu LIFE IP - Zlepšenie kvality ovzdušia. Cieľom projektu je zmerať množstvo škodlivého plynu oxidu dusičitého (pochádzajúceho z cestnej dopravy) v okolí školy, nakoľko deti sú obzvlášť citlivé na účinky znečistenia v ovzduší, ich pľúca sú užšie a v štádiu vývoja, preto problémy v dôsledku vdychovania znečisťujúcich látok sú u nich závažnejšie a trvajú dlhšie.

    Žiaci 7.ročníka, ktorí sa témam Vzduch a Meteorológia aktuálne venujú na hodinách chémie a fyziky, nainštalovali v okolí školy merače zachytávajúce škodlivé plyny a v období od 9.januára do 3.februára denne sledujú  a zapisujú priebeh počasia, ktoré významne vplýva na kvalitu ovzdušia. Po mesačných meraniach budú merače odoslané do laboratória v Holandsku a po ich vyhodnotení budú žiaci informovať o stave ovzdušia a možných zdrojoch jeho znečistenia svojich spolužiakov aj verejnosť. 

    Bližšie informácie o projekte sa dozviete aj z reportáže Bánovskej televízie: 

    Reportáž BTV o projekte Vieme, čo dýchame 

  • Z odpadu užitočná vec

    Recyklácia v podaní štvrtákov - na hodinách pracovného vyučovania si zo zvyškov penovej hmoty vyrobili super peňaženky. 

  • Školské kolo súťaže Šaliansky Maťko

    V školskom kole recitačnej súťaže slovenskej povesti Šaliansky Maťko sa žiaci našej školy umiestnili nasledovne:

    V 1. kategórii získala 1. miesto Anna Suchá, 2.miesto Matúš Záruba, 3. miesto Pavol Záruba /žiaci 3. ročníka/.

    V 2. kategórii získala 1. miesto Vanesa Buchelová /5. ročník/, 2. miesto Nela Kadlecová /4. ročník/ a 3. miesto Viktória Kašičková /4.ročník/.

    V 3. kategórii 1. miesto získala Kristína Mozolová, 2. miesto Ema Mišáková a 3. miesto Kiara Grofová /žiačky 7 .ročníka/.

    Pochvalné uznanie získali i žiaci 4. ročníka Matej Vedej a Leonard Kopčan.

    Všetkým gratulujeme a ďakujeme za krásny umelecký zážitok.

  • Výplata žiackeho cestovného

    Vážení rodičia.

    Výplata žiackeho cestovného sa uskutoční v dňoch pondelok 16.1.2023 - streda 18.1.2023 v čase 9:00 - 17:00h v kancelárii ekonómky školy na 2.poschodí.

     

  • ŠŤASTIE, ZDRAVIE, POKOJ SVATÝ VINŠUJEME VÁM ...
strana: