Hlavná stránka Fotoalbum Kontakt 2% dane O škole Novinky Jedálny lístok Poskytovanie informácií Mapa Ochrana osobných údajov GDPR
Navigácia
  • Deň matiek
  • Triedne rodičovské schôdzky

    Vážení rodičia.

    Srdečne Vás pozývame v piatok 5.5.2023 o 15:00h na triedne rodičovské schôdzky, na ktorých sa dozviete o aktuálnych aktivitách školy a môžete sa informovať o napredovaní svojho dieťaťa.

    Tešíme sa na spoločné stretnutie.

  • Projekty žiakov 6.ročníka - Moje plavidlo

    Počas mesiaca apríl sa šiestaci venovali na hodinách fyziky téme Správanie telies v kvapalinách. Nové poznatky a skúsenosti a najmä svoju zručnosť a fantáziu využili pri tvorbe vlastného funkčného plavidla. Ako pohon svojich plavidiel využili žiaci rôzne sily a živly :). Svoju prácu a výtvor museli tiež náležite odprezentovať, pričom využili svoje skúsenosti zo slovenčiny, techniky aj geografie.

  • Zápis detí do materskej školy na školský rok 2023/2024
  • Konferencia "Rastieme spoločne"

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Konferencia "Rastieme spoločne".

    V utorok, 25.4.2023, sa vybraní žiaci 3.ročníka zúčastnili Konferencie "Rastieme spoločne", kde zúčastneným ukázali svoju prácu s programovateľným robotom Qoopers. Okrem toho sa stretli so slovenským spisovateľom pre deti a mládež, Danielom Hevierom.

  • Oznámenie o úprave vyučovania v dňoch 25.4. a 27.4.2023

    Vážení rodičia.

    Oznamujeme vám, že na základe avizovaných celodenných odstávok vody a elektrickej energie sme nútení počas budúceho týždňa pristúpiť k úprave vyučovania nasledovne:

    - v utorok 25.4.2023 nebude v prevádzke materská škola, školská jedáleň ani popoludňajší školský klub detí, školské vyučovanie bude skrátené na 5 vyučovacích hodín - všetci žiaci pôjdu domov o 12:00h,

    - vo štvrtok 27.4.2023 nebude v prevádzke školská jedáleň a školské vyučovanie bude skrátené na 5 vyučovacích hodín.

    Prosíme vás, aby ste v uvedených dňoch zabezpečili pre svoje deti dostatok stravy aj pitný režim.

    Ďakujeme vám za pochopenie a spoluprácu.

  • Pozvánka na večerný online seminár pre učiteľov aj rodičov

    Dovoľujeme si Vás pozvať na večerné online podujatie organizované Národným koordinačným strediskom, MPSVR: Deti a tragické informácie – čo robiť? Emocionálne rizikový spravodajský obsah a mladý človek “, ktoré sa bude konať 27.4.2023; 17:30 – 19:00.

    O večernej škole informujeme aj prostredníctvom Facebook podujatia: https://fb.me/e/5iqVtrUsN

    Link na podujatie (Zoom): https://us06web.zoom.us/j/86512071987

    Téma: Deti a tragické informácie – čo robiť? Emocionálne rizikový spravodajský obsah a mladý človek. Lektorkou bude Mgr. Lucia Košťálová, školská psychologička, vedúca Asociácie školskej psychológie.

    Budeme hovoriť o tom, čo je emocionálne rizikový spravodajský obsah a ako vyzerá emocionálny svet mladého človeka. Lektorka predstaví generáciu Z a jej vzťah k digitálnym technológiám. Objasní, čo sa deje so psychikou mladého človeka zasiahnutého tragickou informáciou (stres, záťažová situácia a krízová situácia). Odpovie na otázky:

    -             čo môžeme urobiť v domácom prostredí?

    -             čo môžeme urobiť v školskom prostredí?

    -             čo môže urobiť sám mladý človek, ktorý je zasiahnutý daným obsahom a čo môže urobiť pre kamaráta/spolužiaka?

    Napokon sa bude venovať úlohe médií v informovaní o tragickom obsahu s detskými a adolescentnými obeťami.

     Tešíme sa na Vás!

    Mgr. Ivana Nováková

    Koordinátorka ochrany detí pred násilímOddelenie podpory ochrany detí pred násilím |Sekcia rodiny

  • Akreditácia školy v programe Erasmus+

    Po realizácii dvoch malých projektov zameraných na vzdelávacie mobility učiteľov v zahraničí vám s radosťou oznamujeme, že naša škola získala akreditáciu v rámci medzinárodného projektu Erasmus+ na obdobie rokov 2023 - 2027. Získanie akreditácie nám zaručuje možnosť aj naďalej vysielať každý rok pedagógov na vzdelávacie mobility alebo výmenu skúseností s pedagógmi v zahraničných školách a tiež umožní pobyty našich žiakov v krajinách Európskej únie, spoznávanie nových kultúr a realizáciu spoločných projektov so žiakmi v zahraničných školách v anglickom jazyku.

  • Ocenenie v národnej súťaži Mladí reportéri pre životné prostredie

    Srdečne gratulujeme pani učiteľke Katke Striežencovej a žiačke Laure Bučkovej, vďaka ktorým naša škola získala ocenenie v národnej súťaži Mladí reportéri pre životné prostredie v kategórii Kampaňová foto 11-14 rokov s fotkou Najvzácnejšie klenoty sú dary Matky Zeme.  :)

    Veľmi sa tešíme, že naši pedagógovia a žiaci citlivo vnímajú nielen krásu okolitej prírody, ale aj potrebu chrániť ju. 

  • Májová kvapka krvi
  • Zápis do 1.ročníka základnej školy

    Vážení rodičia, milí predškoláci!

    Ďakujeme Vám za krásny spoločne strávený deň a za dôveru, s ktorou nám zverujete to najvzácnejšie, čo máte - svoje deti.  

  • Veľkonočné prázdniny 6.- 11.4.2023
  • Úspešní riešitelia okresného kola Pytagoriády

    V dňoch 20.- 21.marca sa v Bánovciach nad Bebravou uskutočnili okresné kolá matematickej súťaže Pytagoriáda pre žiakov 3. - 8.ročníka. Našu školu v nich úspešne reprezentovali nasledovní žiaci:

    Viliam Lobotka 3.A - 1.miesto

    Matúš Záruba 3.A - úspešný riešiteľ

    Pavol Záruba 3.A - úspešný riešiteľ

    Michal Krch 5.A - 4.miesto

    Alexander Záruba 6.A - úspešný riešiteľ a postup do ďalšieho kola

    Srdečne gratulujeme a ďakujeme za šírenie dobrého mena školy!

  • DARUJME 2% DANE NAŠIM DEŤOM

    Vážení rodičia, starí rodičia, priatelia školy.

    Obraciame sa na Vás s prosbou o podporu našej školy a jej ďalšieho rozvoja formou darovania 2% z dane. Stačí málo: vypísať tlačivo Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane: vyhlasenie_o_poukazani_2_dane_2022_Bebrava.pdf a odovzdať ho na ekonomickom oddelení vášho pracoviska, prípadne našej pani ekonómke aj s potvrdením o zaplatení dane. Pomôžete tak zlepšiť materiálne vybavenie našej školy a zabezpečíte našim deťom viac možností na rozvoj. 

    ĎAKUJEME :)

  • Zápis žiakov do 1.ročníka ZŠ
  • MAREC - MESIAC KNIHY

    V rámci dňa mesiaca knihy, ktorý sa uskutočnil 31.3. pripravili žiaci 5. - 9. ročníka na hodinách SJL bohatý program. Žiaci 5. a 7. ročníka zahrali bábkové divadlo pre prvákov a škôlkárov. Žiačky 6. ročníka predstavovali mladším spolužiakom knihy, ktoré prečítali. Žiaci 8. a 9. ročníka si pripravili rôzne hravé aktivity a tvorivé dielne, kde si mohli žiaci vyrobiť vlastnú postavičku do divadielka. Dievčatá a chlapci  7. a 8. ročníka predstavili sci-fi a fantasy literatúru. Počas celého programu si všetci mohli vyskúšať ušiť nové obaly na staré knihy a tiež si požičať knihu od svojich spolužiakov. Na záver sme v areáli školy osadili školskú knižnú búdku, ktorá bude slúžiť na požičiavanie a výmenu kníh. Za prvé darované knižky do knižnej búdky ďakujeme Matejovi Nedasovi, Leovi Kopčanovi a Timovi Hlockému zo 4.A :).

     

  • Korčuliarsky kurz

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Korčuliarsky kurz.

  • Exkurzia - prameň Vrchovište
  • Všetko najlepšie ku Dňu učiteľov

    Skvelí učitelia sa vedia vcítiť do detí, rešpektovať ich, a veria, že každé jedno má niečo jedinečné, na čom sa dá stavať.

    Ann Liberman

  • Deň vody v našej škole

    Voda človeka sprevádza počas celého života, považujeme ju za samozrejmú, ale v posledných rokoch v dobe klimatických zmien zisťujeme, aká je vzácna. Práve tento fakt sme si dňa 28. marca pripomenuli pri príležitosti nedávneho Svetového dňa vody. Deň vody na našej školy sa začal rozhlasovou reláciou. Následne sme sa presunuli k neďalekému prameňu Vrchovište, najvýdatnejšiemu prírodnému zdroju pitnej vody na Slovensku, kde nám pán Ing. Michalides názorne ukázal a vysvetlil, ako sa voda z prameňa dostane až k nám. Práve voda z nášho regiónu je základom existencie pre viac ako 100tisíc ľudí z Ponitria, ktorí ju dennodenne pijú. Žiaci 1. aj 2. stupňa našej školy tu mali jedinečnú možnosť s rešpektom sledovať mohutný prúd vody, jej čistotu a nekonečnú silu. Cítili sa ako v naozajstnom chráme pani Vody. Ďakujeme Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti za umožnenie tejto exkurzie a pánovi Ing. Michalidesovi za hodnotnú prednášku. Deň vody na škole ešte neskončil a pokračoval zaujímavými aktivitami. Z detí sa stali vedeckí bádatelia, ktorí skúmali vlastnosti vody, pozorovatelia života nad i pod hladinou vody, potešilo ich literárne okienko na danú tému či matematické vodné úlohy. Tiež sme si vzali inšpiráciu od rastlín, ktoré dokážu s vodou výborne hodpodáriť. O vode sa dá totiž učiť hravo, zaujímavo a jej dôležitosť si tak môžeme pripomínať na každom vyučovacom predmete. 

strana: